De commissie 'Samen over de brug' organiseert jaarlijks, in de maand mei, een fancyfair rond de kerk.  Van de opbrengst is 60% bestemd voor een zendingsproject en 40% voor de kerk.

Fancyfair 2018
Zaterdag 26 mei
Spandoek RRDF
Zaterdag 26 mei is het zover: de Fancy Fair van onze gemeente. Het vindt plaats rondom onze Kerk en in de Hoeksteen. Dit jaar is 60% van de opbrengst bestemd voor de bekende stichting RRDF. Een prachtig doel.

De stichting RRDF is een kleine maar professionele stichting, die sinds 2000 integrale hulp (gezondheids-zorg, onderwijs, werk en inkomen, infrastructuur, huizenbouw, microkredieten) biedt in 14 van de 28 slums, sloppenwijken, in Chilakaluripet in Zuidoost India in de provincie Andra Pradesh.

Deze stichting heeft diverse projecten waaronder het bouwen van scholen. Ons doel voor de Fancy Fair is het uitbreiden van een bestaande school met 3 klaslokalen. De noodzaak voor de geplande uitbreiding met 3 lokalen is groot. Kinderen zitten met z’n vieren in één bankje, dus ellebogen tegen elkaar, moeilijk schrijven en dat bij een temperatuur van 40 tot 50 graden Celsius. Het belemmert de leraar in het geven van persoonlijke aandacht. De opbrengst van de Fancy Fair zal voor 60% besteed worden aan dit project in Zuidoost India.

De overige 40% is bestemd voor het herstel van de toogconstructie in het kerkgebouw.

Er is een programmaboekje (ook ter plekke) en daar staat een bezoekersbon in. Als u die invult en op de Fair inlevert, maakt u kans op een mooie prijs. De Fancy Fair begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Er is ontzettend veel te beleven voor kinderen en ouderen.

Natuurlijk is er de 'rommelmarkt'. Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondtour met paard en koets door ons prachtige Rijsoord. Ook nieuw een marktkraam met ambachtelijk gemaakte jam, en voor de jeugd van 8 jaar tot en met 17 jaar is er een slot-car racebaan. Er zijn boeken, curiosa, bloemen en er is verse groente en prachtig fruit. Maar er is ook rad-van-avontuur met een rijke prijzentafel. Er is koffie en limonade en er is van alles te eten en te snoepen. Er zijn hamburgers, saté en poffertjes. Om 14.00 uur worden de luchtballonnen opgelaten. Er is een springkussen. U kunt geraniums en ander perkgoed kopen. (We hebben er al 800 verkocht op dit moment). De kaasboer De Weypoort is ook weer van de partij. En er is veel gezelligheid. Wij hopen op een zonnige, gezellige en een gezegende dag die voor iedereen leuk zal zijn. Kom gerust even langs, de koffie staat klaar!!

Heeft u geen tijd of bent u niet in staat om te komen, maar wilt u toch graag onze doelen steunen, dan is er de mogelijkheid om een gift te storten op giro NL65 INGB 0000529828 of NL91 RABO 0355402246. Heeft u nog spullen staan, bel dan gerust Joop Horsten.

Fancy Fair heeft vrijwilligers nodig!!
Door ziekte of verplichtingen elders hebben wij op dit moment minder vrijwilligers/sters dan vorige jaren. Daarom heel graag bij deze een dringende oproep aan heel de gemeente: geef u alstublieft op voor kleine en grote taken. Geef via de mail (info@hervormdegemeenterijsoord.nl) of via het invulformulier (dat in de hal van de Hoeksteen ligt) aan wat u graag zou willen doen en/of hoeveel uur u beschikbaar heeft.

foto kerk en spandoek

De commissie bestaat momenteel uit de volgende leden:
Joop Horsten (voorzitter en contactpersoon), Anita Groen-Visser, Wil van den Heerik, Bastiaan Kok, Annemieke Letterman, Andre van der Meer, Elzemieke Poldervaart en Maarten van Vliet (afgevaardigde kerkenraad)